top of page

hieronta & kraniosakraaliterapia

massage & craniosacraltherapy

Kraniosakraaliterapia eli CST on pehmeä manuaalinen hoitomuoto, jolla pyritään tasapainottamaan koko kehojärjestelmää varsinkin kallon (cranio) ja ristiluun (sacrum) välillä. Näihin luihin kiinnittyy dura mater -kalvo, joka yhdessä aivoselkäydinnesteen ja aivojen kalvorakennelmien kanssa muodostaa kraniosakraalijärjestelmän. Tässä olevaa rytmiä seuraamalla voidaan mahdollisia jännitteitä ja tukoksia vapauttaa lempeällä kosketustekniikalla, jolloin kehon oma elpymisprosessi voi käynnistyä. Hoidossa maataan yleensä selällään (mukavat) vaatteet päällä ja alussa kartoitetaan tilanne pienellä keskustelulla. CST muistuttaa kraniaalista osteopatiaa ja sen on kehittänyt läääri ja osteopaatti John Upledger.

 

 

 

 

​Vaikka kosketus on lempeä, hoito vaikuttaa keskushermoston kautta laajalle alueelle, yleensä juuri sinne "missä hoitoa tarvitaan" eli koko kehomieli -systeemi lähtee linjaamaan itseään kohti tasapainoa. 

Kevyellä kosketuksella saamme tietoa hoidettavan kudoksista ja hermostosta, jolloin hoito on aina yksilöllinen. Monet kokevat hoidon palauttavana ja rentouttavana, hermosto saa mahdollisuuden rauhoittua ja uudelleenkäynnistyä, jolloin stressi laukeaa. Kivut vähenevät ja mahdolliset ongelma-alueet tulevat helpommin käsiteltäviksi ja nähdyksi. Hyväksyvä ja kuunteleva tila mahdollistaa menneiden tapahtumien ja traumojen turvallisen käsittelyn. 

 

Itselleni hoitaminen on joogan jatke. Kuten joogassa, myös kraniossa työskentelemme paljon selkärangan alueella, joka vaikuttaa kaikkialle fyysisesti, mentaalisesti ja emotionaalisesti. Pidempi hoitosarja tai kokemus hoidettavana olosta mahdollistaa myös hienovaraisemman, henkisen työskentelyn. Hoito on välillä kuin meditaatio. 

Välillä keho kaipaa myös kunnon hierontaa, jossa lihakset että iho saavat kunnon käsittelyä. Virtaus lisääntyy, lihaskireydet saavat kyytiä ja laaja-alainen ihokosketus rauhoittaa hermostoa. Serotoniinia ja dopamiinia erittyy, mieliala nousee ja stressitaso laskee. Lempeän terapeuttinen kosketus hiljentää ja antaa tilaa, se myös aktivoi vagushermoa, laskee verenpainetta ja vahvistaa immuunijärjestelmäämme. Kuunteleva ja salliva kosketus ei ainoastaan yhdistä meitä muihin ihmisiin vaan se myös auttaa ymmärtämään itseämme paremmin. 

  Porvoo - Rauhankatu 33 

 Helsinki - Kivalterintie 20g, Oulunkylä

Kotikäynnit 

Hoitoja tarjolla myös sunnuntaisin - 

Treatments also on Sundays 

_DSC6652_edited_edited.jpg

Hoito n 75min,

hinta 90€ 

Maksutapa: käteinen, kortti, MobilePay,

E-passi, Edenred

_DSC6408_edited.jpg
_DSC6636_edited.jpg
bottom of page