top of page
kevättee1.jpg
kevättee2.jpg

Teema Sunnuntait: syksy 2022

Asana & Mantra & Meditaatio klo 12.30–16

14.8. ”Bandhat - Keskus”
4.9. ”Prana - Henki”
2.10. ”Bhakti -Tunne”
23.10. ”Viveka -Tieto”

IMG_20180220_105524.jpg

Teematunneilla yhdistämme asanaharjoituksen filosofian ja mantran avulla meditatiiviseksi kokonaisuudeksi. Jokaisella päivällä on oma teemansa ja yhdessä nämä muodostavat joogan eri osien (ashta anga) kokonaisuuden. Teemme aluksi ohjattuja harjoituksia teeman mukaan. Jokaisella tunnilla asana ja hengitysharjoitukset luovat raamit ja loppua kohden keskitymme enemmän mantraan ja meditaatioon, syvää loppurentoutusta unohtamatta. Toki tarvitsemme säännöllistä harjoitusta eri joogan osien syvempään ymmärtämiseen, mutta nämä tunnit voivat toimia inspiraationa ja portinavaajana kohti syvempää joogan olemusta.
Astangaharjoituksen olisi hyvä olla jo tuttua, jotta voit saada parhaan mahdollisen hyödyn tunneista.

Aloitamme Bandhat-tunnilla, jossa keskitymme kehon ”energialukkoihin” ja luomme yhteyden omaan keskukseemme ja juuriimme. Elementtinä toimii maa, jota hyödynnämme asana- ja istumisharjoituksessa.
Teema jatkuu Pranalla eli elämänenergian ja -virran tuntemisella itsessämme hengitys- ja keskittymisharjoitusten avulla. Elementtinä tuli.
Bhakti- tunnilla luomme yhteyttä kehoon ja mieleen tuntemisen ja läsnäolon avulla. Bhakti tarkoittaa antaumuksellisuutta ja omistautumista. Tutkimme myös filosofian kautta, miten nämä käsitteet ilmentyvät arjessamme ja harjoituksissamme. Elementtinä vesi.
Lopuksi hiljennymme tarkkailemaan mieltä ja älyä, erittelykyvyn eli vivekan perustaa. Mitä kyky eritellä tarkoittaa, miten ”tieto” ilmenee arjessa ja miten sitä voi harjoittaa? Elementtinä ilma.
Tunnit toimivat kokonaisuutena eli saat parhaan kokemuksen osallistumalla kaikille tunnille. Teemapäivien välissä voimme tutkia ja harjoitella näistä kumpuavia oivalluksia. Koko kurssiin osallistuvien kanssa olen mielelläni yhteydessä teemapäivien välillä viestin kera.
Jos kiinnostuit, ota yhteyttä ja vastaan mielelläni mahdollisiin kysymyksiin.
Lämpimästi tervetuloa syksyn Teemasunnuntaihin!

Filosofia-kurssi
Bhagavad Gita - Filosofia & chanting
Tiistaisin klo 18.45–20 (parillinen vko)

9.8.–18.10. (yht 6x)


Filosofia luo pohjan harjoituksille ja antaa uutta näkemystä ja syvyyttä arkeemme. Se selittää, haastaa ja avartaa kokemuksiamme ja aina silloin tällöin pysäyttää meidät kysymyksillään. Vastaukset voivat yllättää ja jopa haastaa käsityksiämme maailmasta antaen kuitenkin jatkuvasti uusia oivalluksia ja apuja elämämme taitoskohtiin. Tällä minikurssilla tutustumme Bhagavad Gitan kautta joogafilosofiaan – pohdimme, kysymme ja keskustelemme. Aiempaa kokemusta tästä eikä muistakaan teksteistä tarvita, mutta jos olet jo tutustunut Gitan maailmaan, seurassa pohtiminen on parasta oppia! Sanotaan, että tieto koostuu neljästä osasta: yksi osa on opetusta, toinen harjoitusta, kolmas jakamista seurassa ja loppu tulee omalla ajallaan…
Tule mukaan filosofiseen syksyyn joka toinen tiistai.

Chanting-kurssi 6.-13.8.

(6x - live & zoom)


Resitoimme eli chanttaamme tämän kauniin ja täynnä elämänkatsomuksellista syvyyttä olevan “Shiva manasa puja”n yhden viikon aikana. Aiempaa kokemusta ei tarvita, ei edes lauluääntä. Riittää, että olet kiinnostunut äänityöskentelystä. Jos osallistut zoomin kautta, olisi hyvä, että chanttailu on jo tuttua.

 

Resitointi eli chanting on oleellinen osa joogan harjoittamista. Se on tehokas svadhyaya-harjoitus, eli itsetutkiskelun väline. Se myös puhdistaa puhetta, mieltä ja vahvistaa ääntämme, sisäistä sekä ulkoista.
Itse koen vuosi

en harjoittelun jälkeen, että tässä yksinkertaisessa äänimeditaatioharjoituksessa on kaikki joogan osa-alueet mukana: istuminen eli asana, hengitys eli prana, keskittyminen (pratyahara ja dharana) ja meditaatio (dhyana).
Tule mukaan löytämään äänesi ja aloittamaan syksy uudella ja syvällisellä harjoituksella.


LA 6.8. klo 10-11
SU 7.8. klo 18-19
MA 8.8. klo 18-19
KE 10.8. klo 18-19
PE 12.8. klo 18-19
LA 13.8. klo 10-11

Jooga & Sello 

Joogaa sellon säestämänä Porvoossa!

Lauantaina 18.12.2021  klo 8.30-10.30

Jos olet halunnut joogailla akustisen livemusiikin tahdissa, on siihen nyt mahdollisuus sellon säestämänä. Tule mukaan kokemaan, mitä tapahtuu, kun sello ja jooga yhdistyvät. Kuinka ääni, hengitys ja liike saavat liikkua ja yhdistyä aivan vapaasti, jossa ykseydelle on mahdollisuus. Ennen kaikkea, tule matkalle itseesi ja nauttimaan kauniista musiikista joogasalin sallivassa ja turvallisessa ympäristössä.

Hiljaisuuden jooga      

 

 Strömforsin ruukki 11.-12.12. 2021

stromfors_ruukki_edited.jpg

Tarvetta hetkelle rauhaa ja omaa aikaa keskellä loppuvuoden kiireitä? Haluaisitko joogata luonnossa hiljaisuuden keskellä ? Tämä joogaminiloma on juuri sinulle.  

Piipahda "Joogan hiljaisuus" -retriitillä joulukuussa Ruotsinpyhtäällä, Strömforsin kauniilla ruukkialueella. 

 

Meillä on raamit ja alustava aikataulu yhdessäololle, mutta muuten soljumme hiljaisen vapaasti hetkessä. 

Hiljaisuus ei aina tarkoita puhumattomuutta, mutta harjoittelemme myös aktiivista läsnäoloa rennosti ilman puhetta. 

Annamme tilaa ja huomiota joogan hiljaisuudelle tauoille. Sille tilalle, joka usein lämpimän huomaamattomasti valtaa olemuksemme harjoituksen jälkeen. Saatamme huomata kommunikoinnin sujuvan vähintään yhtä hyvin ilman puhettakin. 

             

Lauantai 11.12.                

Saapuminen klo 12                                      Meditatiivinen lounasjooga klo 12.30                   

Hiljainen kävely/ulkoilu klo 16.30              Sauna  -  Illallinen klo 19         

 Sunnuntaina 12.12.

 Meditatiivinen aamujooga klo 7

 Aamiainen 

                                                                     Keskustelua ja loppurentoutuminen

klo 12                                                                       

Tunnit ovat ohjattuja, terapeuttisia ja perustuvat astangajoogaan. 

Bistro.jpg

Hinta 190€ 

sis. Joogatunnit, 1 yö Bed & Bistrossa jaetussa huoneessa aamiaisella sekä  lauantaina vegeillallisen ja saunan

IMG_20210716_150615_edited.jpg
aum.jpg

Varausmaksu 70€ maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä ja loppuosa 30.11.mennessä. 

hallapadma@protonmail.com 

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä ja kerron mielelläni lisää.

Strömforsin ruukki on yksi maamme parhaiten säilyneistä ruukkiyhdyskunnista, ja sen juuret ulottuvat 1600-luvulle. Ruukkialueen vaiheikas historia elää yhä tänään viehättävän puutalomiljöön, museoiden ja alueella työskentelevien käsityöläisten kautta. Ruukki sijaitsee 100km Helsingistä itään, lähellä Loviisaa. 

Wanhan Porvoon joogaretriitti 6.-8.8. 2021  
- Joogaa, japa malan tekoa ja villiruokaa 

 Joogaa, japa malan tekoa ja villiruokaa vegaanikeittiöstä.
Wanha Porvoo ja joogaretriitti kutsuu taas! Tule mukaan nauttimaan idyllisen kesäisestä vanhan kaupungin tunnelmasta
samalla kun uppoudumme joogan meditatiivisiin saloihin Heidin tunneilla.

Astangajoogaan pohjautuvan asanaharjoituksen lisäksi teemme itsellemme japamalan mantrameditaatiota varten Catharinan opastuksella. Tutustumme malan käyttöön ja eri mantroihin. Japa on harjoituksena hienovarainen ja silti voimakas, se on läpi elämän kestävä tutkimusmatka itseesi, jonka säännöllinen tekeminen lisää rauhaa ja meditatiivisyyttä elämän kaikille osa-alueille. Tämän lisäksi meillä on puhtaista sesongin ruoka-aineista tehtyä vegaanista voimaruokaa.

Asana, japa, mantrat:
Heidi Parviainen
joogaopettaja, hieronta- ja craniosakraalihoidot

Mala-vastaava:
Catharina Forström
keraamikko, käsityöläinen
https://www.facebook.com/cfdesignporvoo

IMG_20210507_074735_Bokeh.jpg
IMG_20210808_080707.jpg
IMG_20210808_124013_Bokeh.jpg

Chanting - Bhagavad Gita 17 "Śhraddhā Traya Vibhāga Yoga"
su 30.08. - 4.11. 2020  6x 
40€   - Porvoo & Zoom 

Bhagavad Gitan monissa kappaleissa puhutaan luonnosta (prakriti eli guna), mutta tässä  kauniissa toiseksi viimeisessä kappaleessa Krishna jakaa meille yksityiskohtaista ja käytännönläheistä tietoa siitä. Hän aloittaa uskosta (shraddha) ja siitä, kuinka erilaiset mielenlaadut vaikuttavat uskoomme ja sitä myötä maailmankuvaamme. Teksti jatkuu käytännön huomioilla arjesta päätyen aineettomaan ja siihen kuinka voimme vapautua luonnon kahleista.

Chanttailemme tätä kaunista kappaletta lyhyissä osioissa ja käymme samalla läpi säkeiden käännöstä ja tarkoitusta. Tunti pidetään Porvoossa, mutta myös zoomin kautta livenä sekä nauhoitettuna eli voit harjoitella itsenäisesti milloin vaan!

Aiempaa kokemusta ei tarvita - mielenkiinto Gitaan ja hieman rohkeutta äänenkäyttöön riittää.
                          

Joogaretriitti Vanhassa Porvoossa  16.-19.7. 2020
 
Tervetuloa kesäisen idylliseen wanhaan Porvooseen joogakurssille!
Jos haluat yhdistelmän joogaista kesäkurssia, luonnossa rauhoittumista sekä kylämeininkiä on tässä mahdollisuus siihen kaikkeen. Kurssi pidetään joogashalassa ”Villa Rosa”, joka sijaitsee aivan Porvoon kirkon kupeessa vanhassa tunnelmallisessa puutalossa.
Halusimme tarjota mahdollisuuden kaupunkiretriittiin, jossa sukelletaan asanaharjoitusten lisäksi joogafilosofiaan ja mantrojen resitointiin (chanting). Kurssi sopii kaikille niille, ketkä ovat jo tutustuneet astangajoogaan entuudestaan. Filosofia ja chanting ei tarvitse olla entuudestaan tuttua, ainoastaan avoin ja utelias mieli on suotavaa.
Jos kiinnostuit, ota rohkeasti yhteyttä – lämpimästi tervetuloa!
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prana & Vinyasa la 13.6.2020

Oletko joskus turhautunut asanaharjoituksen fyysisyyteen? 
Tuntuuko siltä, että joogan henkisyys loistaa poissaolollaan? 
Kaipaatko enemmän sielua arkeen tai enemmän välineitä kokea kehollista harjoitusta monipuolisemmin ja turvallisemmin? 

Jos vastasit kyllä johonkin kysymyksistä, tämä minikurssi on juuri sinulle sopiva. 

​Kurssilla keskitymme Bhagavad Gitan inspiroimana (BG4.29) ulos- ja sisäänhengitysten tutkimiseen ja siihen, kuinka löytää syvemp yhteys hengityksen ja liikkeen vuoropuhelussa. Tarkkailemme, kuinka voimme ohjata pranaa hengityksen ja lihaslukkojen avulla ja kuinka tämä tekee asanaharjoituksesta meditatiivisen ja energeettisen kokonaisuuden.

Saatamme usein eksyä liikkeen ja tekemisen vietäväksi hengityksen ja pranan kustannuksella. Tällöin harjoituksesta tulee suorittamista, ja virtaavuuden sijasta tukokset ja kireys valtaavat tilaa olemuksestamme. Kun prana kiertää vaivatta, on keho terve ja mieli rauhallinen ja tarkkaavaisen keskittynyt. 

Tämä kurssi sopii niille, joilla on jo tukeva pohja asanaharjoituksessa: erityisesti astangajoogan kakkossarjaa tekeville, Onhan kyse hermoston ​ja pranan puhdistumisesta ja työstämisestä. 

ekam_edited.jpg
bottom of page